Sep 16, 2018 tarihinde, Sağlık kategorisinde yayımlandı

Hassat Naturel Sızma Zeytinyağı Altın sarı renkte, hoş kokulu, yüksek aromalı, kimyasal ve duyusal özellikleri çok iyi olan ve Ayvalık–Edremit yağlık zeytininden üretilen, biyolojik açıdan en değerli natürel yağ olan bir Ayvalık sızmasıdır.

ZEYTİNYAĞI SIZMA OLMALI

Sızma zeytinyağı, özel üretim hatlarında doğal özelliklerini değiştirmeyecek yöntemlerle toplandıktan sonra 24 saat içerisinde sıkılarak elde edilen, serbest asitlik derecesi (oleik asit cinsinden) en çok %0.8 olan natürel zeytinyağıdır. Zeytinyağının, üretim aşamasında ısıyla temas etmemesi gerekir. Bu nedenle sağlık açısından yağların en değerlisi sızma olanıdır...

NEDEN AYVALIK SIZMA ZEYTİNYAĞI?

Bölge ürününü farklı kılan etmen, toprağın mineral yapısının klorofil ile buluşan elverişli fotosentezi, Madra Suyu ve Kaz Dağları ile yaratılan hava akımları ile 10 Aralık-5 Ocak tarihleri arasındaki olgunlaşma devresi sırasında kıvam yoğunluğunu mümkün kılan 5-6 derecelik ısının don ve kırağıyı önlemesi (bölge faktörleri nedeniyle ortalama 1 yıl olan dayanıklılık süresinin genelde 19-24 aya çıkması), yağ asidi konusundaki kıvamının duyusal algılama yöntemiyle tadım yapılabilmesidir...

Hassat Natürel Sızma Zeytinyağları 2009 yılında Ayvalık’ta üretilmeye başlanmıştır. Hassat Natürel Sızma Zeytinyağları Kaz Dağı eteklerindeki zeytin bahçelerinin denizden gelen iyot yüklü rüzgârlarla beslenmesi neticesinde, ünü dünyaca kabul edilmiş tamamen doğal Ayvalık zeytinlerinden elde edilen doğal sızma zeytinyağıdır.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Doğanın insanoğluna armağan ettiği en önemli besinlerden biri olan zeytinyağının, sağlık açısından sunduğu nimetler saymakla bitmez. Yaşamımızın her döneminde zeytinyağı, sağlığımızı birçok açıdan olumlu yönde etkiler. Zeytinyağının vücudumuz üstündeki etkisini birlikte inceleyelim.

1.KALP SAĞLIĞINA YARARLARI

Birçok araştırma, kalp sağlığı açısından yararlı besinlerin başında zeytinyağının geldiğini gösteriyor. Dünyada kalp hastalıklarının en az görüldüğü ülkeler, zeytinyağının yoğun olarak tüketildiği Akdeniz ülkeleridir. Zeytinyağının kalp sağlığı üstündeki en önemli etkisi, kandaki “kötü kolesterol” miktarını düşürmesidir. Kalbimizin en büyük düşmanlarından biri olan kolesterol, damarlarda birikerek kalp ve damar hastalıklarına yol açar. Zeytinyağı, kandaki kolesterol miktarını kontrol ederek damar tıkanıklığını önlemede yardımcı olur. Zeytinyağı kolesterol içermez. Kandaki sadece kötü huylu kolesterolü düşürür. Diğer bitkisel yemeklik sıvı yağlar kötü huylu kolesterol ile beraber iyi huylu kolestrolü de düşürür.

2.KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ

Bugün dünyanın en önemli kanser ilacı köpek balığı kıkırdağıdır. Köpekbalığından çıkan sgualene adlı madde sızma zeytinyağında bol miktarda bulunur. Günde 100 cl zeytinyağı tüketimiyle köpekbalığı kıkırdağından alınacak kadar sgualene alınır. Zeytinyağı kanser riskini %50 ye yakın azaltmaktadır.

3.BAĞIRSAKLARA FAYDASI

Bağırsaklar tarafından en iyi emilen yağ olduğu için bağırsaklardan geçişi düzenleyici özelliği ile kabızlığı önler. Sabah kahvaltıdan önce alınan 1 veya 2 çorba kaşığı zeytinyağı basit kronik kabızlığa iyi gelir.

5.MİDEYE FAYDASI

Zeytinyağı, hazmı en kolay yağdır. Sindirim sistemini etkiler; ister soğuk, ister sıcak olsun zeytinyağı mideyi çepeçevre koruyucu bir tabakayla sararak mide asidini azaltır. Oda sıcaklığında tüketildiğinde mide asitlerini azaltarak gastrit ve ülsere karşı korur. Yemek öncesi veya sonrası alınan bir kaşık zeytinyağı, mide zarını örtüp alkolün işlemesini önleyeceği gibi, karışık içkilerin yol açtığı sarhoşluğu da azaltır.

6.SAFRA KESESİNE FAYDASI

Zeytinyağı safra kesesinin kasılmasını ve safra salgılanmasını uyararak safra taşı oluşum riskini azaltır, hazmı kolaylaştırır. Dalakta taş oluşumunu önler. Sarılığa ve karaciğer sancılarına iyi gelir. Oruç tutanlar, sahurda bir çorba kaşığı zeytinyağı içerlerse safra kesesi ve bağırsakları rahatlar.

7.HAMİLE BAYANLARA, BEBEKLERE VE ÇOCUKLARA FAYDASI

Çocuklarda beynin gelişimini ve kemiklerin güçlenmesini hızlandırır. Bebek bekleyen ve emziren anneler için iyi bir besin kaynağıdır. Anne sütünde de bulunan E vitamini ve oleik asit içeriği ile zeytinyağı, normal kemik gelişimine katkıda bulunur. Anne karnında ve doğumdan sonra bebeğin beyninin olduğu kadar, genel olarak sinir sisteminin gelişimini de desteklediğinden bebeğin güçlenmesini hızlandırır. İçerdiği linoleik asit sayesinde anne sütünden kesilmiş bebeklerde (4–5 aydan sonra birkaç damla) yağsız inek sütüne karıştırılarak verilirse bebekler için doğal besin işlevi görür.

8.CİLDE VE SAÇLARA FAYDASI

Zeytinyağı sağlık ve güzellik kaynağıdır. Cilde ve saçlara çok yararlıdır. Cildi besler, korur ve yumuşatır. Saçları dökülenlerin; 1 yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımını saç diplerine sürerek 1 saat bekletip daha sonra yıkaması, arada bir tekrarlaması gerekir.

9.BÖBREKLERE FAYDASI

Böbreklerin ıslahında, taşları düşürmede, bağırsak kurtlarını düşürmede, karın ağrısında sıcak su ile içilmesi iyi gelir.

10.DİYETTEKİ ÖNEMİ

Bir çorba kaşığı zeytinyağı 14 gr, 120 kalori içerir. Zayıflama diyetlerinde zeytinyağını öğünlerden çıkarmak son derece sakıncalıdır.

Kategoriler